Kyrö Dairy Cream

en laktosfri grädd- och whiskylikör

Ursprung: 
Finland, Isikyrö
Årgång: 
NV
Alkoholhalt: 
16,0%
(500ml)
Antal
flaskor
/kolli: 
6
Karaktär: 
Kyrö Dairy Cream är en grädd- och whiskylikör med toner av laktrits, choklad, toffee, grädde och salt.
Serveras med fördel: 
som den är med en isbit i glaset eller som en drink med is och lika många delar nybryggt kaffe.
Serveringstemperatur: 
serveras väl kyld
Om producenten:

Kyrö Distillery Company

Kyrö destilleri producerar idag 40 000 liter premium sprit med stor framgång på hemmamarknaden och nu är det svenskarnas tur. Napue och Juuri är de första produkterna som man valt att lansera. Napue är en premium gin med rågbas, och med toner av citrus, älgört, björk, tranbär och havtorn.  Juuri är en olagrad rågwhisky med en lätt sötma, och toner av lakritsrot, anis samt finskt rågbröd.

Som de allra flesta bra idéer, och som är en del av den finska kulturen, föddes idén om ett ”all-rye” destilleri i bastun.  Platsen för destilleriet blev snabbt bestämt; den mest kända ostfabriken i Finland var tom och var redo för att tas över av en ny generation passionerade företagare. Efter två år av återuppbyggnad av fabriken, byråkrati och ett gäng orädda råg-destillerare så gjorde man sin första ”batch” 2014. Sedan dess har bland annat Kyrö Napue Rye Gin vunnit många priser och framför allt det internationella priset av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015. Gin och tonicen som serveras bäst med en rosmarinkvist, tranbär och Fever Tonic.

Kyrös motto är bland annat kvalitet framför kvantitet, och humor som en del av allt de gör.  Kanske på grund av det faktum att en av aktieägarna tidigare arbetade som ståuppkomiker. Som motiv på glasunderläggen har man till exempel valt ett foto där aktieägarna springer rumporna bara genom ett rågfält i lilla byn Isokyrö.

Isokyrö är en plats där både människor och spriten är av stor karaktär.

Stora bilden: 

Kyrö Distillery Company

Kyrö destilleri producerar idag 40 000 liter premium sprit med stor framgång på hemmamarknaden och nu är det svenskarnas tur. Napue och Juuri är de första produkterna som man valt att lansera. Napue är en premium gin med rågbas, och med toner av citrus, älgört, björk, tranbär och havtorn.  Juuri är en olagrad rågwhisky med en lätt sötma, och toner av lakritsrot, anis samt finskt rågbröd.

Som de allra flesta bra idéer, och som är en del av den finska kulturen, föddes idén om ett ”all-rye” destilleri i bastun.  Platsen för destilleriet blev snabbt bestämt; den mest kända ostfabriken i Finland var tom och var redo för att tas över av en ny generation passionerade företagare. Efter två år av återuppbyggnad av fabriken, byråkrati och ett gäng orädda råg-destillerare så gjorde man sin första ”batch” 2014. Sedan dess har bland annat Kyrö Napue Rye Gin vunnit många priser och framför allt det internationella priset av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015. Gin och tonicen som serveras bäst med en rosmarinkvist, tranbär och Fever Tonic.

Kyrös motto är bland annat kvalitet framför kvantitet, och humor som en del av allt de gör.  Kanske på grund av det faktum att en av aktieägarna tidigare arbetade som ståuppkomiker. Som motiv på glasunderläggen har man till exempel valt ett foto där aktieägarna springer rumporna bara genom ett rågfält i lilla byn Isokyrö.

Isokyrö är en plats där både människor och spriten är av stor karaktär.

Stora bilden: