Simonnet Febvre Crémant de Bourgogne Brut P100

En elegant Crémant de Bourgogne från prisbelönt producent!

Druva: 
100% pinot noir
Ursprung: 
Frankrike, Bourgogne
Årgång: 
NV
Alkoholhalt: 
12,0%
Restsocker: 
6 g/l
(750ml)
Antal
flaskor
/kolli: 
6
Karaktär: 
Gyllende gul färg. Doften är elegant med inslag av grapefrukt och citrus. I smaken finner vi den karakteristiska rikedomen hos en pinot noir, en struktur som antyder en mycket fin utveckling över tiden. Fina ihållande bubblor och en långt behagligt avslut.
Serveras med fördel: 
som aperitif eller till hummer och skaldjur
Serveringstemperatur: 
Serveras vid 6-8 ° C
Vingård: 
Yonne, Bourgogne
Skördemetod: 
Handplockade druvor
Lagringssätt/Vinmakarmetod: 
Traditionell metod med andra jäsningen på flaska. Därefter får vinet ligga på sin jästfällning i 24 månader.
Lagringspotential: 
Kan lagras i 4-6 år
Typ av odling: 
Traditionell odling

Crémant de Bourgogne Blanc de Noir Brut P100 - Guide Bettane & Desseauve 2020 - 14.5 / 20
Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs P100 - Guide Bettane & Desseauve 2017 - 15/20

Om producenten:
Maison Simonnet Febvre grundades 1840 och är ett av de äldsta traditionella chablisiska husen. Det var Jean Febvre som 1840 köpte handelshuset Tisserand och dedikerade sitt liv åt att producera ”Chablis Mousseux”, det som senare skulle få beteckningen ”Crémant de Bourgogne.

Företaget växte i takt med att familjen utökas och får sedan namnet Simonnet Febvre då Jean Febvres dotter Mèlanie gifter sig med Amèdèe Simonnet. Deras två söner Georges och Camille tar sedan över verksamheten och ger den en enorm boost tack vare deras progressiva vision. Modernisering av anläggningar, skapande av källare och laddningsstation, installation av el och telefon. Denna utveckling följer med den växande försäljningen, både i Frankrike och utomlands, av Chablis Mousseux men också av vita Chablisviner från Maison Simonnet-Febvres domän. Simonnet-Febvre är det enda huset i Chablis som sedan dess ursprung fortsätter utvecklingen av mousserande viner från den traditionella metoden, nu kallad Crémant de Bourgogne. Druvorna kommer fortfarande idag från sluttningarna av Grand Auxerrois, som ligger några kilometer på vardera sidan om den berömda Chablisvingården.

Maison Simonnet-Febvres ägor omfattas både av Chablisbeteckningen samt Premier Cru "Mont de Milieu" och Grand Cru "Les Preuses". Övertaget 2003 av Maison Louis Latour, förvaltas idag av Paul Espitalié, som har gett Simonnet-Febvre en ny dynamik samtidigt som den bibehåller stort oberoende.

Stora bilden: 

Simonnet Febvre

Maison Simonnet Febvre grundades 1840 och är ett av de äldsta traditionella chablisiska husen. Det var Jean Febvre som 1840 köpte handelshuset Tisserand och dedikerade sitt liv åt att producera ”Chablis Mousseux”, det som senare skulle få beteckningen ”Crémant de Bourgogne.

Företaget växte i takt med att familjen utökas och får sedan namnet Simonnet Febvre då Jean Febvres dotter Mèlanie gifter sig med Amèdèe Simonnet. Deras två söner Georges och Camille tar sedan över verksamheten och ger den en enorm boost tack vare deras progressiva vision. Modernisering av anläggningar, skapande av källare och laddningsstation, installation av el och telefon. Denna utveckling följer med den växande försäljningen, både i Frankrike och utomlands, av Chablis Mousseux men också av vita Chablisviner från Maison Simonnet-Febvres domän. Simonnet-Febvre är det enda huset i Chablis som sedan dess ursprung fortsätter utvecklingen av mousserande viner från den traditionella metoden, nu kallad Crémant de Bourgogne. Druvorna kommer fortfarande idag från sluttningarna av Grand Auxerrois, som ligger några kilometer på vardera sidan om den berömda Chablisvingården.

Maison Simonnet-Febvres ägor omfattas både av Chablisbeteckningen samt Premier Cru "Mont de Milieu" och Grand Cru "Les Preuses". Övertaget 2003 av Maison Louis Latour, förvaltas idag av Paul Espitalié, som har gett Simonnet-Febvre en ny dynamik samtidigt som den bibehåller stort oberoende.

Stora bilden: